Vi har precis njutit av en smaskig pizza!
Jag hittade ett nytt recept här som jag ville testa.
Det som är riktigt bra med den här pizzabottnen, förutom att den är god,
är att den ska förgräddas och då är det lätt att förbereda bottnen i god tid
innan man ska äta pizzan.
Sedan bara ha på fyllningen och gratinera pizzan tills den får fin färg.
GOD LCHF PIZZA
1 plåt
100 g riven ost
4 ägg
0,75 dl vispgrädde
2 msk fiberhusk
lite salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, grädde och fiberhusk med elvisp, blanda sist ner osten.
Låt smeten svälla ca 5 minuter, fördela den sedan på bakpapper klädd plåt.
Grädda bottnen ca 15 minuter i 175 grader.
Fördela sedan önskad fyllning på bottnen och grädda i 250 grader
tills osten smält och fått fin färg.
På kvällens pizza använde jag ett tunt lager chilisås, riven ost, purjolök,
orange paprika, salami, rester av middagens skinkstek
och klickar med Cream Cheese vitlök/örter.
Mycket, mycket gott!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar