Köttfärs kan man variera nästan i det oändliga.
Den här rätten gillar jag, den är lite annorlunda, god, lätt och saftig.
Den kan förberedas i god tid och så ställer man bara in den i ugnen när det är dags:)
Med andra ord en perfekt festrätt eller när man vill lyxa till vardagen lite.
Festliga Färsknyten
4 portioner
ugn: 200 grader
400 g fläskfärs
1 ägg
1/2 finhackad gul lök
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 msk rumsvarmt smör
3 msk gorgonzolaost
8 stora skivor rökt skinka, 175 - 200 g
3 dl vispgrädde
3/4 dl chilisås
1 dl riven ost
1. Rör ihop fläskfärs, ägg, lök och kryddor.
Arbeta färsen jämn och smidig.
2. Rör det mjuka smöret med gorgonzolaosten.
3. Lägg en klick färs på varje skinkskiva,
gör en fördjupning i färsen och lägg i ostfyllningen,
men se till att färsen täcker runt.
4. Vik skinkan runt färsen och forma till knyten.
Lägg dem med skarven nedåt i smord ugnsform.
5. Blanda grädde och chilisås och häll över knytena i formen.
Strö över den rivna osten.
6. Gratinera i 200 grader ca 25 minuter.
Ifall du missat min utlottning, klicka här så hittar du dit:))
Det här verkar ju kanon gott. Måste testas.
SvaraRaderaKram