Igår svängde jag ihop en äppelkaka igen, den här gången
en högst vanlig sådan enligt makens önskan:)
Jag letade i min enorma, gamla receptsamling och hittade
ett recept på en riktigt saftig och god äppelkaka.
Den blev mycket uppskattad av maken och sonen
och nu är kakfatet tomt:))
Kakan är god som den är till kaffet eller
som efterrätt med vaniljsås till.
FRUNS GODA ÄPPELKAKA
150 g smör
150 g socker
2 ägg
1 dl grädde
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
3 äpplen
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Rör smör och socker vitt och pösigt
3. Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje.
4. Rör i grädden
5. Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel
Rör ner allt i ägg/smör smeten. Blanda väl.
6. Bred ut smeten i smord och bröad springform, 24 cm.
7. Skala äpplen, skär i klyftor och stick ner dem tätt i kaksmeten.
8. Grädda kakan på nedersta falsen i 175 grader ca 40 - 45 minuter.
Jätte god :D
SvaraRaderaKul att du gillade den:))
Radera