Det här är ett gammalt finskt recept på en mycket
god och välsmakande äppeltårta-kaka.
Den blir riktigt krämig och fin.
KVARKTÅRTA med ÄPPLE
Botten:
100 g smör
3/4 dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
Fyllning:
3 äpplen (eller 4 konserverade päron)
Fyllning på ytan:
1 burk kvarg
1 burk smetana
2 ägg
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader
1. Rör smör och socker vitt och pösigt.
2. Tillsätt ägget och sist vetemjölet blandat med bakpulver.
3. Tryck ut degen på bottnen och kanterna av en smord och
bröad springform, 24 cm.
4. Fyll hela ytan med äppelklyftor (eller päronklyftor)
5. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen till en jämn
massa och häll smeten ovanpå frukten.
6. Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen på 200 grader ca 45 minuter.
7. Låt svalna.
Går mycket bra att baka kakan dagen innan den ska serveras.
Wow, vilken kaka! Undrar om kan modifiera den till med lchf-vänlig! :)
SvaraRaderaFantastiskt fin kaka!
ha en underbar måndag!
Kram kram
//Lana