Den blir supergod med lingon ovanpå, men det fina är att man kan använda vilka bär man vill på kakan!
GOD BÄRKAKA
200 g smör
6 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
250 - 400 g valfria, färska eller frysta bär:
hallon, blåbär, rödavinbär, körsbär, lingon
50 - 100 g mandelspån
Smält smöret i en gryta och låt svalna lite.
Rör ner socker, ägg, vaniljsocker och mjöl.
Rör ihop till en jämn smet.
Häll ut den i långpanna klädd med bakplåtspapper.
Fördela bären över kakan och strö över mandelspån.
Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
Låt svalna och skär i rutor
god kaka
SvaraRaderaJag länkade till din blogg på facebook. Hoppas det är ok. Ska nu testa din kaka, med blåbär.
SvaraRaderakram
e d inge bakpulver i??
SvaraRaderaHej! Nej det ska inte vara något bakpulver i kakan!!
RaderaDen är jättegod, känns som den smälter i munnen :))
Kram
Tack för denna goda och enkla recept. Har vart en klar favorit hos oss.
SvaraRaderaEn favorit som jag har bakat flera gånger. Brukar använda fryst mango och blåbär. Yummy ��
SvaraRadera