Nu har jag gjort två olika sorters LCHF-glassar
som står i frysen i väntan på att njutas av ikväll.
Jag har gjort dem en gång tidigare så jag vet att de är smarriga.
Citronglassen har jag fixat till från ett cheesecake-recept
och Chokladglassen är från ett mousse-recept.
Glassarna är mycket goda tillsammans.
LCHF - CITRONGLASS
2 ägg
1/2 dl sukrin
250 g kesella
200 g philadelfiaost
1 tsk vaniljpulver
rivet skal från 1 citron
1. Dela äggen i gulor och vitor för sig.
2. Vispa äggvitorna till hårt skum och ställ kallt.
3.Vispa äggulorna med sukrin.
4. Tillsätt kesella och mjukosten
och smaksätt med citronskal och vaniljpulver.
5. Vänd försiktigt ner äggvitorna i ostsmeten.
6. Häll över i en form som ställs in i frysen.
7. Ta ut formen efter ca en timme och rör om i glassen.
Upprepa detta tills glassen är färdig efter ca 4 timmar.
8. Blir glassen helt frusen innan den serveras tar man fram den
lite innan serveringen så att den hinner mjukna lite.
9. Ät och njut.
LCHF - CHOKLADGLASS
150 g mörk choklad
3 ägg
2 msk kaffe, bryggt och kallt
2 dl vispgrädde
1. Smält chokladen.
2. Dela äggen i gulor och vitor.
3. Rör ner en gula i taget i den smälta chokladen,
som inte får vara för varm, därefter kallt kaffe.
4. Vispa vitorna till hårt skum.
5. Vispa grädden och blanda ner chokladblandningen.
6. Rör till sist försiktigt ner de vispade äggvitorna.
7. Häll smeten i en form som ställs in i frysen.
8. Ta ut ur frysen en gång i timmen och rör om tills glassen är klar
efter ca 4 timmar.
Mycket gott!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar