torsdag 18 juli 2013

Kyckling i krämig mild sås (lchf)

Här om dagen åt vi en riktigt krämig och god kycklinggryta.
Snabblagad är den dessutom. Kycklingen blir så saftig och god
när den får puttra färdig i såsen.




KYCKLING I KRÄMIG MILD SÅS      lchf

4 port

5 st kycklingfiléer
1 paket bacon
1 burk skivade champinjoner
1 schalottenlök
200 g Creme Cheese, vitlök o örter
3 dl vispgrädde
2 tsk dragon
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
persilja


1. Putsa kycklingfiléerna och dela dem i fyra bitar
2. Bryn dem snabbt i smör i en stor stekpanna.
3. Flytta över kycklingbitarna till ett fat.
4. Skär bacon i småbitar och skär skiva löken tunt.
5. Stek baconet i stekpannan och tillsätt sedan löken och 
     svampen som får steka med ca 5 minuter tills svampen  
     fått lite färg.
6. Blanda ner creme cheese, vispgrädde och kryddor i stekpannan.
7. Låt såsen koka upp och lägg sedan ner kycklingbitarna i såsen.
8. Låt grytan småputtra ca 10 - 15 minuter tills kycklingen är klar.
9. Strö över persilja och servera med valfria tillbehör.




söndag 14 juli 2013

Ostfilé Special (lchf)

Här kommer ännu ett supersmarrigt recept på fläskfile.
När jag hittar fläskfilé till specialpris brukar jag köpa
några stycken då de är så behändiga att ha på lut i frysen.
Har börjat rensa lite bland alla mina pärmar med gamla recept
och då hittar jag förstås massor av pärlor.
Det här är ett gammalt recept från ca -80 talet som jag
piffat till lite och det fick med beröm godkänt av familjen.
Fick på en gång lova att servera det fler gånger så då
får det åka in här på bloggen:)




OSTFILÈ SPECIAL       lchf

4 portioner

ca 500 - 600 g fläskfilé
smör till stekning
salt
grovmalen svartpeppar
Roasted Garlic & Pepper  (santa maria)
1 paket bacon, strimlat 
3 dl riven ost
4 dl vispgrädde
ca 1 msk soja
ca 1 msk kalvfond

Sätt ugnen på 225 grader.

1. Putsa filén och skär den i skivor. Bryn bitarna i smör i stekpanna.
2. Krydda köttet med salt, peppar och Roasted Garlic & Pepper.
3. Lägg därefter över köttbitarna i en smord ugnsform.
4. Stek det strimlade baconet i stekpannan och strö sedan ut det över
     köttbitarna i ugnsformen.
5. Strö den rivna osten över köttet.
6. Häll vispgrädden i stekpannan för att få med alla de goda smakerna.
     Koka upp och smaksätt med soja och kalvfond.
7. Häll gräddsåsen över köttet i formen och 
     gratinera i 225 grader ca 15 minuter.
8. Servera med valfria tillbehör och njut av en mycket väl smakande måltid.