Till middagen idag blev det en smarrig blomkålsgratäng.
Det serveras ofta blomkål här eftersom hela familjen gillar den
och dessutom kan man variera den ganska mycket.
Ofta blir det lite "man tager vad man haver" när jag gör mat
och ibland lyckas det riktigt bra:))
Den här gratängen blev populär och det var inte så konstigt
för den var riktigt god.
Vill man ha gratängen utan sting så lämna bara bort chiliflingorna.
KRÄMIG BLOMKÅLSGRATÄNG med sting lchf
1 stort blomkålshuvud
ca 10 cm purjolök, stimlad
4 dl vispgrädde
1 ask Cantadou med vitlök och örter
1 msk japansk soja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
lite chiliflingor
lite riven ost
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Dela blomkålen i buketter och koka dem i lättsaltat vatten ca 6 minuter.
3. Häll av vattnet och lägg buketterna i en smord ugnsäker form.
4. Strö över den strimlade purjolöken.
5. Strö på lite chiliflingor.
6. Vispa ihop grädde, Cantadou-osten, soja, salt och peppar.
7. Häll blandningen över blomkålen och strö över lite riven ost.
8. Gratinera i 225 grader ca 20 - 25 minuter,
eller tills gratängen har fin färg.
Det går lätt att variera smaken på gratängen genom att använda en annan smak på osten,
grön- eller blåmögelost kan också bli gott att ha i gratängen.
Till gratängen serverade jag köttfärsbiffar och en god grönsallad.