söndag 26 juni 2011

Tävlingsbidrag

Just nu pågår en tävling hos Kryddburken.se om den finaste midsommartårtan!
Sänd in en bild på din midsommartårta så kan du vara med i tävlingen!
Jag har nyss sänt in mitt tävlingsbidrag!

Så fort jag får tid ska jag lägga in receptet på tårtan som blev något utöver det vanliga i år! Helt annorlunda än tårtor jag bakat tidigare! 
En tårta som är supergod med jordgubbar eller andra bär och frukter!
Tom den 28:de juni kan du delta i tävlingen!

Här kan du se alla bidrag till tävlingen och rösta på den du tycker ska vinna!!


 

lördag 4 juni 2011

Rabarber-aprikospaj


I år har min rabarber blivit riktigt stor,
jag hinner inte riktigt med att skörda som jag borde.
Igår blev det ändå av att jag gjorde en paj och när maken smakade pajen sa han att
 "det var den godaste hitintills".
 Det var ett bra betyg och jag måste hålla med om att den var mycket smaskig tillsammans med vaniljsås. Jag gillar att blanda olika sorters frukter tillsammans med rabarber när jag gör paj, det blir gott.



RABARBER-APRIKOSPAJ

Fyllningen:
4 rabarberstjälkar (ca 400g)
1 burk (410 g) konserverade aprikoser
3 msk smör
4 msk rörsocker

Pajdegen:
100 g smör
1 dl strösocker
2 dl havregryn
1 dl vetemjöj
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3/4 dl vispgrädde
1 ägg

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skär rabarbern i bitar och stek dem hastigt i smör,
     strö över rörsockret.
3.  Häll rabarbern i en pajform (ca 26 cm) och skär aprikohalvorna
     i mindre bitar och strö över rabarbern.
4. Vispa smör och socker vitt och pösigt.
5. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i smörblandningen.
6. Vispa ihop grädden och ägget och blanda sedan ner det i smeten.
7. Bred smeten över rabarber-aprikosen i pajformen och grädda
     mitt i ugnen i 25 min.
8. Låt svalna och servera med vaniljglass eller vaniljsås.