söndag 15 maj 2011

Knäckig Rabarberpaj


Vår rabarber har vuxit rejält i värmen så det var verkligen dags att skörda lite av den.
Igår blev det därför en mycket smarrig Rabarberpaj till efterrätt.




KNÄCKIG RABARBERPAJ

Skär 500g rabarber i småbitar.
Strö på 1 msk pot.mjöl blandat med 1/2 dl socker.
(Jag använde en pajform som är 28 cm i diameter)

Smält 150 g smör, dra kastrullen från plattan och häll i 0,5 dl sirap och 1 dl grädde.

Blanda ihop:
2 dl mjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker

Blanda detta med smörblandningen i kastrullen.

Bred blandningen över rabarberna
Grädda i 25 - 30 minuter i 175 grader, tills ytan är lite knäckig.

Njut av pajen tillsammans med vaniljvisp eller glass.
Eller servera den tillsammans med Mascarpone Moussen, mycket gott.

Idag åt vi resterna av Rabarberpajen tillsammans med
 färska jordgubbar och Mascarpone Moussen.
Ohhhhh så gott det smakade!!!!


Mascarpone Mousse lchf


Den här Moussen blev till för ett tag sedan när jag letade i kylen efter något gott att fixa till.
Där fanns vispgrädde och en burk Mascarponeost.
Resultatet blev en mycket god Mousse att servera tillsammans med tex. bär.




MASCARPONE MOUSSE

Vispa ca 3 dl vispgrädde löst tillsammans med lite florsocker, 1 tsk vaniljsocker och lite vaniljpulver. Vispa därefter i en burk, 250 g, Mascarponeost.

Byter man ut sockret till Sukrin och bara använder vaniljpulver,
blir moussen LCHF.

Lägg upp Moussen i portionsskålar och ställ kallt i kylen.
Mycket gott att servera Moussen tillsammans med jordgubbar eller andra bär.