måndag 4 april 2011

Serbisk Choklad-Pralinkaka


I helgen bakade jag den här suveränt goda kakan, den är så smaskig! Receptet fick jag för några år sedan av en kär vän från Serbien och egentligen vet jag inte vad kakan heter men den smakar som en pralin, så därav namnet:-))



SERBISK CHOKLAD-PRALINKAKA

1 sats i stor långpanna                 
1/2 sats i liten långpanna

6 dl vetemjöl
6 dl socker
3 msk kakao
2 tsk bikarbonat
1,5 tsk vaniljsocker
100 g russin
100 g hackade valnötter
6 dl yoghurt (Arla mild yoghurt med vaniljsmak 2%)
2 dl olja

blåbärsmarmelad/sylt  
(4 dl till stor långpanna eller 2 dl till liten långpanna)

smält mörk choklad + lite olja
(200 g choklad till liten långpanna)

Blanda alla torra ingredienser.
Rör i olja och yoghurt.
Bred ut smeten i långpanna.
Grädda i 200 grader i ca 25 minuter
Låt svalna och bred på marmeladen.
Smält den mörka chokladen och tillsätt lite olja.
Ringla den smälta chokladen över kakan tills den täcker sylten.
Ställ svalt så chokladen stelnar något och skär sedan i bitar.
Låt därefter stå kallt tills chokladen stelnat.

Ät och njut!!!!